Friday, July 18, 2014

Projek Rumah Bebas Toksin


Assalamalaykum dan salam sejahtera!

Ramai yang dah ON mood raya kan? Baju raya, kuih raya, rumah raya, langsir raya? Wah bersedia sungguh! Well, tak salah pun selagi kita masih bersederhana, syawal kan tanda kemenangan kita. Tapi pastikan juga kita menang di pagi raya, jangan kalah dengan nafsu makan yang membuak tu. Kalau saya, selain persediaan fizikal, bersih rumah dan sebagainya,lebih fokus kepada persediaan nak hadapi juadah syawal yang memang dinanti-nanti, setahun sekali je kot? Tak kan nak tengok je makanan tu? Tapiiii dalam masa yang sama nak pastikan kolestrol jahatt tak menguasai tubuh. Bak kata pepatah, "Sediakan payung sebelum hujan."

So saya dah bersedia dengan penghalang kolestrol saya, yes Phytocol! Jom baca mengenai phytocol di sini: http://www.mamavitalicious.com/2014/07/atasi-masalah-kolestrol-dengan.html

Persediaan dari segi kebersihan rumah, walaupun rumah tak banyak perhiasan apa yang lebih penting adalah bersih dan selamat. Disebabkan saya dalam usaha menyingkir dan mengurangkan toksin jadi mestilah saya nak pencuci yang bebas bahan bertoksin. Seronok sangat bila Shaklee tawarkan rangkaian produk yang bebas toksin dan organik! Shaklee Home Care yang terdiri daripada: 

¤ Basic H Organic Super Cleaning Concentrate
¤ Dish wash concentrate
¤ Fresh Laundry Concentrate
¤ Soft fabric concentrate




Ramai yang ingat kita dapat toksin daripada makanan je, no no. Kita dapat daripada semua benda di sekeliling kita, so kita kurangkan sikit-sikit dan yang termampu, supaya rumah kita jadi tempat yang selamat untuk kita, anak-anak kita dan planet kita, inshaallah. Yang bestnya lagi Shaklee Home Care ni sangat tahan lama dan jimat, penggunaan sehingga lima bulan ke atas! Jom kenali lebih lanjut produk penjagaan rumah daripada Shaklee ini, mengapa saya katakan ianya selamat, berkesan dan jimat?


So, kalian kisah tak kalau rumah kalian bertoksin? Saya kisah! Saya nak ubah, saya nak kurangkan toksin dalam hidup saya, inshaallah dan saya nak bantu kalian yang kisah sama dengan saya untuk dapatkan produk organik ini. Click di bawah untuk order online (Guna debit atau kredit card):


atau hubungi saya untuk konsultasi percuma:

Puan Zahra (Click untuk hubungi di FB)
0139944328

Thursday, July 17, 2014

Atasi Masalah Kolestrol dengan Fitosterol



Assalamualaykum dan salam sejahtera!

Kolestrol bukan lagi perkataan asing atau pelik bagi kita, even orang di kampung pun ada kesedaran, biasa dengar perkataan kolestrol ni, tandanya maklumat sampai di mana-mana. Sebab apa famous sangat kolestrol ni? Sebab kebaikannya atau keburukkannya? Yes, kita kenal kolestrol sebab keburukannya, tapi sebenarnya kolestrol sangat penting bagi kita tau dan sebenarnya kolestrol ada dua jenis.

Fakta menunjukkan satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi. Paras kolestrol yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adaldah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung danhakikatnya, semakin tinggi paras kolestrol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi. Terdapat dua jenis kolestrol dalam darah kita, iaitu:

1. Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) yang boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya dikenali sebagai "Kolestrol tidak baik" atau "Kolestrol Jahat".

2. Lipoprotein Ketumpatan tinggi (HDL) atau kolestrol baik yang dapat menyingkirkan kolestrol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan. 

Kita hendaklah mengekalkan paras kolestrol HDL yang tinggi dan paras kolestrol LDL yang rendah. Walaupun paras kolestrol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya, iaitu dengan:
  • Mengamalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.
  • Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap
  • Kurangkan berat badan berlebihan
  • Institut Kesihatan Kebangsaan mengesyorkan penambahna 2000mh Fitosterol ke dalam diet harian untuk mengurangkan kolestrol secara semulajadi
Bagaimana Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama dengan kolestrol, Fitosterol akan bersaing mengalahkan kolestrol untuk penyerapan dala, usus. Ini bermakna, semakin banyak Fitosterol diambil maka semakin kurang kolestrol yang diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk merendahkan paras kolestrol LDL anda.



Memperkenalkan PHYTOCOL-ST

Pilihan sihat dengan 2000mg Fitosterol Setaip Hari! Phytocol-ST Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolestrol dan merendahkan paras kolestrol LDL.



Keistimewaan Shaklee:
  • Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.
  • Membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolestrol LDL dalam lebih 80 kajian 
  • Membekalkan 100% nilai harian fitosterolseperti yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan
  • Tiada pengawet, pewarna dan perisa atau pemanis tambahan.
Hadiahkan buat diri sendiri, buat yang tersayang, buat ibu ayah. Jom sediakan payung sebelum hujan, cegah sebelum parah :)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma:


Wednesday, July 16, 2014

Nyahtoksin sebelum kurus dan cantik!


Assalamualaykum dan salam sejahtera!

Ramai yang merungut, stress, mengadu dan tak puas hati. 

"Saya dah makan banyak ubat kurus, supplement, exercise dan macam-macam lagi tapi kenapa tak kurus-kurus ni?"

"Saya dah ambil macam-macam set kecantikan, tapi masih teruk keadaan kulit saya!"

Selain ambil "ubat" atau supplement, bersenam dan makan makanan yang seimbang, satu lagi faktor yang akan menggagalkan misi kurus dan cantik anda adalah TOKSIN! Badan kita memang diciptakan mampu memproses bahan buangan atau "sampah" dalam badan kita termasuk sampah toksin. Tapi apabila kemampuan memproses dan membuang toksin ini menurun, proses menurunkan berat badan akan menjadi sangat mencabar. Toksin disimpan didalam sel lemak bagi mengelakkan ia mengganggu organ-organ penting dalam badan kita. Lemak yang memerangkap toksin inilah yang sangat susah untuk dibuang. 

Apakah toksin dan puncanya? Baca di entry ini: http://www.mamavitalicious.com/2014/01/toksin-dalam-badan.html

Toksin bukan sahaja menggagalkan misi kurus anda, tapi juga melemahkan daya tahan, menganggu hromon dan kesuburan anda. Sangat susah untuk kita mengelakkan toksin pada zaman sekarang, pencemaran sangat berleluasa dan tidak dapat dibendung, akhirnya ia berkumpul di dalam badan kita! Sayangi diri kita, nyah-toksin dengan segera sebelum anda memulakan misi untuk hidup lebih sihat, cantik dan untuk tampil lebih kurus. Terdapat empat "jalan keluar" untuk tubuh kita membuang toksin, iaitu melalui air kecil, air besar, kulit dan paru-paru (pernafasan). 



Air Kecil
Ginjal bertanggungjawab membuang bahan buangan di dalam darah kita. Bantulah ginjal dengan minum air kosong yang bersih dan ditapis secukupnya. Sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Melalui warna air kencing, kita dapat mengetahui sama ada kita minum air secukupnya atau pun tidak. Vitamin seperti B complexx juga mempengaruhi warna air kencing. Jika warna air kencing anda kuning gelap dan berbau kuat, ia bermaksud anda kurang minum air.

Air Besar
Membuang air besar sekali atau dua kali sehari adalah cara yang sangat baik dan penting untuk membuang toksin di dalam badan. Bantulah sistem penghadaman kita dengan mengambil makanan yang tinggi fiber dan minumlah air dengan banyak untuk memudahkan penghadaman dan melawaskan. Faktor usia juga mempengaruhi pelawasan. Dalam hal ini supplement mungkin membantu.

Kulit
Kulit kita adalah organ paling luas sekali untuk membuang toksin. Maksimumkan kemampuan liang kulit kita untuk membuang toksin dengan melakukan senaman atau aktiviti yang mengeluarkan peluh, sekurang-kurangnya 20 minit, 3 kali seminggu. Sauna juga boleh mungkin membantu. Sesetengah kajian mendapati sauna meningkatkan pembuangan logam berat seperti Merkuri, Kadmium  dan lemak larut bahan kimia PCB, PBB dan HCB. 

Paru-paru 
Paru-paru juga memainkan peranan yang penting untuk membuang toksin melalui pernafasan. Setiap hari kita menghirup udara yang penuh dengan bahan kimia. Salah satu cara untuk nyahtoksin melalui pernafasan adalah dengan teknik "Belly breathe". Tarik nafas dan hembus dengan menggunakan otot perut. Tarik nafas perlahan-lahan dan hembus perlahan-lahan dalam 3 kiraan selama 5 minit.  Lihat videohttp://www.mamavitalicious.com/2014/01/toksin-dalam-badan.html

Ambillah makanan yang boleh membantu proses membuang toksin daripada badan kita dan tingkatkan lagi dengan mengambil supplement yang betul. 


Shaklee menawarkan Set Super Detoks untuk membantu proses nyahtoksin yang optimum. Set Super Detoks terdiri daripada: Herblax, Alfalfa Complex, DTX complex dan Garlic complex.

1. DTX Complex (Detok hati)
Kandungan utamanya adalah ekstrak biji benih pokok susu tisel (Milk Thistle) yang membantu tubuh manusi menghasilkan protein bagi menjana semula sel-sel hati. Mengawal paras gula dalam darah dengan menukar tiroksina-hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Membantu masalah hempedu. Rembesan hempedu-cecair rembensan disimpan di pundi hempedu untuk dikeluarkan melalui penghadaman.

2. Alfalfa Complex (Detoks darah)
Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi. 
Membantu menyingkirkan toksin, mengawal kolestrol dalam darah,, mengurangkan paras gula, sakit otot dan sendi serta masalah sembelit.

3. Herblax (Detoks usus)
Kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu. 

4. Garlic Complex (Detoks logam berat)
Sebagai antibiotik semulajadi dan mampu meningkatkan sistem ketahanan badan. Agen nyahtoksin yang mampu mengeluarkan raksa dengan pantas dan menurunkan tekanan darah.


Anda tidak perlu mengambil kesemua supplement sekaligus, dapatkan konsultasi yang betul daripada saya sebelum anda memulakan program detoks anda. Hubungi saya untuk maklumat lanjut:


Puan Zahra (Click untuk hubungi saya di FB)
0139944328

Tuesday, July 15, 2014

Tips bersenam di rumah




Assalamualaykum dan salam sejahtera!

Bagi sesetengah orang kurus bermaksud sihat, kurus bermaksud cantik, kurus bermaksud menarik. Memang tak dinafikan ramai yang obses nak kurus, terutamanya kaum wanita. Lebih-lebih lagi bila sering disajikan gambar-gambar artis yang berbadan cantik hampir setiap hari. Ramai yang pilih cara mudah, beli ubat kurus, beli online tanpa selidik bahan di dalamnya demi nak kurus bahaya tak fikir lagi. Cuba berhenti sebentar dan tanya pada diri. Nak kurus sebab nak tarik perhatian atau nak SIHAT?

 Kurus tak semestinya sihat. Kurus dengan ubat kurus secara mendadak kemudian bila berhenti, berat naik pun mendadak semula, malah mungkin memudaratkan buah pinggang! Ubah cara fikir kita, stop being too THIN, just keep FIT! How? Selain mengambil nutrisi yang selamat, click sini : http://www.mamavitalicious.com/2014/01/happy-hour.html untuk bantu buang lemak dengan lebih efisien dan pemakanan yang seimbang, kita juga mesti sentiasa aktif dan melakukan senaman. Boleh rujuk entry ini : http://www.mamavitalicious.com/2014/07/tips-turunkan-berat-badan-secara.html dan ini http://www.mamavitalicious.com/2014/07/kalori-dalam-makanan.html untuk tips makanan kalau nak kurus. Bagaimana nak mulakan senaman atau work out di rumah?

1. Set target. Berapa berat yang kita mahu. Kenapa kita nak kurus? Tulis, tulis!

2. Tanam azam nak kurus, set satu masa untuk bersenam setiap hari, hanya di rumah.

3. Buang jauh-jauh segala alasan, TAK CUKUP MASA, PENAT, TAK BOLEH. No no no, kata nak kurus kan? NO PAIN NO GAIN!

4. Catat berat anda sekarang.

5. Jangan mendadak memaksa tubuh anda untuk bersenam dengan lama.Mulakan dengan 10 minit, rehat 5 minit dan sambung lagi 10 minit. Dah seminggu, boleh lamakan sikit masa mengikut kemampuan anda.

6. Ambil suplement pembakar lemak (Lecithin atau Omega Guard) sebelum memulakan aktiviti work out. Antara work out yang boleh dilakukan di rumah:

Antar senaman atau work out yang boleh dilakukan di rumah oleh sesiapa sahaja

Banyak video di Youtube yang boleh dirujuk untuk mulakan work out ni. Saya senaraikan beberapa, sila click pada tulisan:




6. Kalau tak sempat work out, banyakkan aktiviti fizikal, kemas rumah atau stor, naik turun tangga, basuh kereta, membersihkan laman rumah, pendek kata aktiviti yang mengeluarkan peluh.

7. Mesti konsisten work out dan sentiasa bermotivasi. Ingat setiap peluh kita, adakah pembakaran LEMAK kita. Semakin berpeluh, semakin bagus! :)

7. Ambil minuman protein anda selepas bersenam (ESP atau Chinck Shake Mix) untuk membantu mengekalkan otot, menghalang kulit daripada mengelebeh bila dah kurus.

8. Timbang berat anda semula selepas sebulan! :)

SELAMAT SIHAT DAN KURUS!


Hubungi saya untuk informasi dan tips:

0139944328

Monday, July 14, 2014

Shape up Programme



Assalamualaykum dan salam sejahtera!

Lambakan ubat kurus di pasaran memang tak dapat dinafikan lagi. Daripada yang berharga puluhan angka sampai ke ratusan angka. Ramai juga yang hubungi saya untuk dapatkan ubat kurus daripada Shaklee. Suka saya betulkan di sini, Shaklee bukan ubat, ia hanya makanan tambahan. Ubat biasanya akan ada unsur drugs atau dadah di mana ia hanya menekan simptom dan tidak merawat. 

Makanan tambahan adalah untuk memenuhi nutrisi yang diperlukan tubuh kita, supaya dapat melengkapkan nutrisi yang mungkin hilang daripada makanan. Ia tidak menekan simptom, tapi membantu sistem badan untuk berfungsi secara optimum. Dalam entry yang lepas, tips menurunkan berat badan secara semulajadi, selain pemakanan yang seimbang dan aktiviti fizikal, makanan tambahan juga mampu membantu proses penurunan berat badan dengan selamat. Shaklee menawarkan Shape Up Programme untuk pengguna.

Shape up Programme

Program untuk mendapatkan berat badan ideal secara sihat dan selamat. Terdiri daripada:

Chinch Shake Mix
Campuran proprietari Protein dengan leucine yang bebas laktos, rendah glisemik dan soya bukan GMO. Diperkaya dengan leucine bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan. Kaya dengan protein yang memberi rasa kenyang dan puas. Tinggi serat dengan 6 gram untuk setiap hidangan.

Chinch Tea Mix
Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang dipetik dan diadun dengan berhati-hati. Meningkatkan tenaga secara semulajadi. Boleh diminum secara sejuk atau panas. Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.Alternatif minuman bergula dan kopi terbaik. Membantu meningkatkan metabolisme badan.

Lecithin
Lecithin adalah pengemulsi atau pelarut lemak. Untuk kesan optimum sangat elok diambil selepas makan dan sebelum bersenam.

Herblax
Membantu proses nyahtoksin di dalam usus. Herblax adalah kombinasi herba yang digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan pencernaan. Mengandungi alfalfa tidak sesuai untuk individu yang mempunyai masalah SLE.

Walau bagaimana pun, terdapat beberapa pilihan set untuk kuruskan berat badan bergantung kepada bajet anda. Antar set yang sentiasa dapat sambutan adalah:

Set A : Lecithin & Herblax Atau Alfalfa
Set B: Lecithin, Herblax & ESP
Set C: Omega Guard & Herblax atau alfalfa

Banyak testimoni terkumpul yang membuktikan keberkesanan program ini. Bergantung pada individu, setiap individu memerlukan masa yang berbeza untuk mendapat hasil kerana sistem tubuh setiap individu adalah berlainan. Antara testimoni terkumpul yang berjaya menurunkan berat :







Untuk mendapatkan set pengurusan berat badan sila click di bawah, mengikut pilihan anda:


Atau hubungi saya untuk harga terbaik dan konsultasi percuma:


0139944328

Our Long Journey

Daisypath Anniversary tickers

ShareThis