Wednesday, April 9, 2014

PROMOSI APRIL 2014

BISMILLAH

Sudah seminggu pun promosi April 2014 ni, baru nak update di web, pffffttt. Well, better late then never kan? Hihiihi. Ostematrix ni adalah kapsul kalsium yang sebenarnya #lebihdaripadakalsium. Haaa apa yang lebihnya tu cik kak? Mai nak habaq, mai rapat-rapat, dengaq biaq padat, hohoho..

Ostematrix ni #lebihdaripadakalsium sebab ia mengandungi: 

1. Kalsium - sumber semulajadi dan mudah diserap
2. Magnesium - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dlm tulang dan menguatkannya
3. Vit D - Merangsangkan penyerapan kalsium
4. Boron - Bantu metabolisme tulang
5. Mangan, tembaga dan zink - Aktifkan enzim yg bantu pembinaan kepadatan tulang.

So, kalau sebut kalsium ni mesti sangat rapat dengan wanita kan? Apesal ek? Mai nak habaq lagi mai! Sebab wanita mengalami pengurangan kalsium yang signifikan (Ha kan dah keluar perkataan boombastik, lol!), apabila wanita haid, mengandung dan menyusukan bayi. Jangan hairan kalau baru 20 an tapi korang  dan yang tersayang mengalami mslh berikut??

OSTEOPOROSIS
��MIGRAIN
TULANG RETAK
KEKEJANGAN dan KEBAS-KEBAS
BENGKAK AIR dan SARAF
DEPRESI
TEKANAN DARAH dan DENYUTAN JANTUNG TDK SEIMBANG
MSLH DETOX
SIMPTOM PMS
GASTRIK
 SUSAH TIDUR ATAU INSOMNIA


Itu semua simptom kekurangan KALSIUM. Sayangi diri anda yang sangat berharga buat keluarga, dapatkan sumber kalsium daripada makanan dan daripada Ostematrix, inshaallah :)

Kawan-kawan nak Ostematrix, boleh hubungi saya atau rangkaian rakan bisnes saya di ruangan WAKIL SHAKLEE ANDA. Sekian terima kasih :)

COD Sg. Buloh/Kepong/Shah Alam/Subang
Post ke seluruh MAlaysia

Zahra
0139944328

Tuesday, April 8, 2014

Postage day 7.04.2014

Alhamdulillah postage untuk hari ini. Kesian si kecik, letih ke sana sini, tertidur dalam kereta. Kadang-kadang rasa macam dia banyak bermain dalam kereta berbanding di rumah. Alahai nasib badan! Hehe.

Macam biasa ke HQ, pick up barang then ke Shah Alam post dan COD barang. Yang bestnya masa tengah makan ABC special di seksyen 2, mak cik yang jual tu tanya kerja apa. Saya jawab saya kerja di rumah je mak cik, buat bisnes. Teruja mak cik tu, terus tanya itu ini dan akhirnya mak cik tu sgt berminat dengan Shaklee. Saya beri nombor telefon saya kalau-kalau mak cik tu nk tanya info lanjut sb kad nama tinggal di rumah, heh!

Sampai rumah dah malam, pengsan terus. Terjaga tengah malam tengok handset penuh notification, rasa nk pengsan balik! Hahaha. Ni la hidup kerja sendiri, tapi sangat enjoy tau, alhamdulillah.
Kawan-kawan ada yang nak buat bisnes di rumah juga? Dengan modal hanya RM65. Boleh hubungi saya ya? ;-)

Zahra
0139944328

Thursday, March 6, 2014

I am officially a WAHM, yay!


Bismillah..Assalamualaykum!

Alhamdulillah, I am so proud to declare that I am a fulltime WAHM now. Wait. What is WAHM? Ok, ok, WAHM is a short form of Work At Home Mother, means yes you are a housewife but still you are working  at home. No, not working in term of doing chores (well that's a routine), it's working in term of doing extra things beyond chore-thingy, yes extra thing that can gain money precisely, well like what am doing now, I run a business. It's been almost 5 months and I have to tell that I am so happy and stress-free even sometimes I feel exhausted, but really my hubby has enlighten me with his helping hand. And Alhamdulillah that my business is going smooth and progressing, yes with all the challenge too of course.

I have my own SOHO now. Oh man! What is SOHO, again! Well, well..SOHO is Small Office Home Office dude! Great, you have learn two new terms for today huh? LOL. So, what kind of business actually am I doing? (Oh my English!). Well it's a direct selling company where you can stay at home but still working by sharing infos online, selling product, grow our own business group etc. etc. Yes I know there are so many direct selling company specifically in Malaysia, but I have choose to join Shaklee and now I never regretted with my decision, because Shaklee is really different from any other direct-selling company, especially it's business plan and of course it's product that have touched so many lives out there.

What I reckon is that there is no short cut to be on top, we have to struggle first, learn, be persistent, proactive with a lot of patience. I am so glad that I have joined the right group (JUTAWAN), we always be reminded to put Allah at the top beyond all things that matters. We have been given a tremendous tips on business, we are guided all along the way with a very supportive group. Now, my group is growing as well, from 8 persons to 67 persons by today, alhamdulillah and I am doing it all at home, with my kid around, can't be happy more! I wanted to help each person in my group to grow as well, inshaallah. My mission is not just to help them in business but also spiritually on believing Allah's the Almighty. Please, please whoever read this, say amin!

My best supporter, My BFF, My big fan! LOL

Wanna join my group? Feel free to contact me at anytime :)

Zahra | 0139944328

Resepi bancuh ESP


Bismillah..Assalamualaykum!

Wah!! Rasanya dah heboh seantero Malaysia pasal promo ni kan? Ya, ya, ya! ESP!! Our HOT anda evergreen product ever! Setiap masa on demand walaupun belum promosi. Kalau nak tahu, last promosi ESp adalah pada tahun 2012, 2013 tiada dan 2014 ia muncul lagi! So korang cepat jangan terlambat! Promosi sampai 31 March ni je tau!

Untuk yang dah beli tu, ha nah resepi cara bancuh ESP terbaik! Happy trying!

  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
  17. ESP + meal shakes + MILO
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!
*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda
_____________________________
Dan ini pula resipi smoothies
Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)


Contact me for any inquiry,
Zahra
0139944328

Monday, February 24, 2014

Energizing Soy Protein (ESP)


Fungsi ESP:

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
  • ESP merupakan protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.  Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


Siapa yang memerlukan ESP?


  • Anda yang berkerjaya dan mahukan tenaga berpanjangan
  • Wanita hamil
  • Wanita selepas bersalin
  • Ibu yang menyusukan bayi
  • Anda yang ada gastrik dan kencing manis
  • Anda yang ingin kurus
  • Anda yang kulit anjal, gebu dan pudarkan parut
  • Lelaki, wanita, saya, kamu, mereka, anda dan sesiapa yang ingin sihat bertenaga, inshaallah  :)
Hubungi sayan untuk konsultasi percuma hari ini :)

Puan Zahra
Senior Supervisor SID 928161
SMS/Whatsapp 0139944328

Our Long Journey

Daisypath Anniversary tickers

ShareThis